Áder János Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét adományozta dr. Ingo Konradnak, a Daimler AG kormányzati kapcsolatokért felelős vezetőjének. A kitüntetést dr. Berényi János  főkonzul nyújtotta át ünnepélyes keretek között Magyarország Stuttgarti Főkonzulátusán 2018. október 4-én.
 
 

"Konrad úr a magyar gazdaság termelési, munkaerőpiaci és exportteljesítményének növeléséhez a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. beruházásainak sikeres működtetésén keresztül hozzájáruló munkájáért" részesült e magas elismerésben, – idézte Áder János köztársasági elnök indoklásást a kitüntetést átadó dr. Berényi János, stuttgarti magyar főkonzul. 

Dr. Ingo Konrad több évtizedes munkájának köszönhetően a világ egyik legnagyobb és leginnovatívabb autógyártója, a több mint 130 éves hagyományokkal rendelkező Daimler hosszú távú stratégiai partnerként tekint Magyarországra. 2012-es megnyitása óta a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban több mint 1 millió darab autó készült el. A magyar gépsorokról gurulnak le többek között a Mercedes B és CLA osztályú személygépkocsijai. 

2016 júliusában jelentették be, hogy a Mercedes-Benz megépíti második gyárát Kecskeméten, amely első- és hátsókerék meghajtású személygépkocsik, valamint alternatív meghajtású modellek gyártására is alkalmas lesz az Ipar 4.0 szellemében. A minden idők legnagyobb magyarországi zöldmezős beruházásának számító, 1 milliárd euró értékű fejlesztés 2.500 új munkahelyet eredményez Kecskeméten. A tervek szerint a beruházás eredményeként évi 150 ezer darab hátsókerék hajtású jármű készül el Magyarországon.

A vállalat társadalmi szerepvállalása is kiemelkedő, amit jól érzékeltet, hogy saját óvodát és bölcsödét működtet a dolgozói számára, és többek között a kecskeméti kórházat is támogatja.

Konrad úr munkája során rendkívül sokat tett azért, hogy a Daimler és Magyarország kapcsolatát folyamatosan bővülő és fejlődő együttműködés jellemezze, és mára kijelenthető legyen, hogy a jövőorientált magyar-német gazdasági együttműködés nem képzelhető el a Daimler magyarországi jelenléte nélkül.   

Berényi János beszédében kiemelte, a kitüntetést a legfontosabb eredmények elismeréseként nyújtják át, melyek nemcsak mérföldkövek voltak a vállalat életében, hanem kiemelkedő módon hozzájárultak a magyar gazdaság termelési, munkaerőpiaci és exportteljesítményének növeléséhez, továbbá az odaadó és átgondolt vállalati politikáért, mellyel nagyban elősegítette a jövő generációk korszerű tudással való felkészítését.