A Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma Általános Iskolája és Diákotthona a Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkárságának támogatásával a 2020/2021-es tanévre felvételt hirdet a diaszpóra fiataljai számára.

A képzés diaszpórában élő, magyar gyökerekkel rendelkező, 8. osztályt végzett 14-15 éves diákok számára angol-magyar két tanítási nyelvű 5 évfolyamos gimnáziumi oktatást jelent. Az osztály maximálisan 34 fővel indul, kötelező a diákotthoni bentlakás.

A programra való jelentkezési határidő 2020. március 15.

A képzés része a tanítási év során hétvégenként, szakkollégiumi rendszerben a magyar kultúra különböző szegmenseinek megismerése is.

A képzés kimenete magyarországi érettségi vizsga, emellett választás esetén nemzetközi érettségi vizsga.

A képzés a felvételt elnyerő azon diákok számára ingyenes, akik legkésőbb 2020. június 30-ig (a beiratkozás napjáig) igazolni tudják magyar állampolgárságukat, vagy az annak megszerzésére benyújtott kérelmüket.

Az intézmény kínálatában szerepelnek különböző sportolási lehetőségek is (kézilabda, kosárlabda, röplabda, labdarúgás, szertorna, kajak-kenu, íjászat, küzdősportok, asztalitenisz, stb.).

A programról a következő linken tájékozódhat: LINK