Az IHK Ulm fiatal vállalkozóinak közössége (Wirtschaftsjunioren Ulm) május 29-én a délutáni órákra invitálta tagjait kerekasztal-beszélgetésre a stuttgarti külgazdasági attaséval dr. Bencsik Dáviddal, amelyre az IHK Region Stuttgart és az IHK Villingen-Schwenningen társszervezeteket követően most Ulmban került sor.

Az eseményen a stuttgarti külgazdasági attasé bemutatta a magyar Európa-kép alapját alkotó rendszerváltáskori demokratikus átmenet korszakát, a gazdaságpolitika aktuális folyamatait, majd a választások utáni Magyarországról és annak új kormányáról is beszélt.

A vitaindító előadást lendületes kerekasztal-beszélgetés követte, amely során Magyarország uniós elhivatottsága, „unortodox” intézkedései és gazdaságpolitikája, továbbá modernkori európai szerepe, illetve a V4-országok küldetése egyaránt szóba került. A késő estig tartó intenzív és néha pengeváltásoktól sem mentes eszmecsere után a hallgatóság, a WJ Ulm válogatott tagsága úgy nyilatkozott, hogy Magyarországról alkotott korábbi képe más fénybe került a beszélgetést követően. A jelenlevők egy része kifejezett érdeklődését jelezte magyar partnerségek és befektetési lehetőségek tárgyában.

A képen a hallgatóság egy része látható a stuttgarti külgazdasági attaséval (jobbról a második).