Az UpgradeSME-Interreg Europe uniós program magyar konzorciumi tagjai, a Pannon Business Network (HGC Akadémia) és a Pénzügyminisztérium felkérésére Dr. Bencsik Dávid stuttgarti külgazdasági attasé tartott előadást a március 18-19-én Stuttgartban megrendezett „KKV-k nemzetköziesítése a digitalizáció korszakában” című  konferencia szakértői panelbeszélgetésén.
Dr. Bencsik Dávid külgazdasági attasé mellett a panelbeszélgetésen részt vett még Dr. Petra Püchner uniósügyi miniszteri biztos (Gazdasági Minisztérium Baden-Württemberg), Michael Rössler alelnök (Handwerk International Baden-Württemberg) és Cornelia Frank főosztályvezető (Baden-Württemberg International). 
 
A közel háromnegyed órás panelbeszélgetésen a stuttgarti külgazdasági attasé mintegy hat alkalommal ismertethette a magyar digitalizációs eredményeket, statisztikákat és jövőbeli terveket a jelenlévő közel 100 fős nemzetközi hallgatóság előtt. A felszólalások legfontosabb üzenetei pontokban: 
– Magyarországon 2019 és 2025 között 2040 milliárd euró kerül befektetésre a digitális  gazdaságba, ami optimális esetben tartósan +0,5%-ot biztosíthat a GDP-nek.
 A digitalizáció és Ipar 4.0 folyamatainak eredményeképpen 2030-ig várhatóan az ipari foglalkoztatottak mintegy 50%-a kerül átcsoportosításra Európában.
– Magyarország rendkívüli erőfeszítéseket tesz K+F+I területen, amelyet klaszterhálózatok fejlesztésével és az innovatív beruházások támogatásával is erősít.
 A magyar kormány létrehozta az Innovációs és Technológiai Minisztériumot, élén Dr. Palkovics Lászlóval, egy nemzetközileg is elismert szakértővel, hogy Magyarország európai mércével is vezető szerepet tölthessen be a digitális folyamatokban.
 Magyarország az EC korábbi években jelzett lemaradásával ellentétben ma már a KKE-régióban élen jár a digitalizációval. 
- Hazánk regionális szinergiákat épít, mivel együtt fejlődve tudjuk megvédeni a régió (V4 és KKE) érdekeit, biztosítani versenyképességét.
- Magyarország a korábbi konvencionális „meghosszabbított gyártósor” státuszból kiemelkedve sikeresen válik a  külföldi befektetők innovációs KKE-központjává.