Tisztelt Ügyfeleink!

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy Magyarország Stuttgarti Főkonzulátusa megnyitotta új ügyfélszolgálati irodáját, mellyel a meglévő régi ügyfélablakaink mellett immár kibővült ablakkapacitással állhatunk Ügyfeleink rendelkezésére. A bővítéssel lehetőségünk nyílik arra, hogy bizonyos ügytípusok intézését az új helyiségbe költöztessük.

Az új ügyfélfogadó helyiség a Tübinger Carré irodaház (70178 Stuttgart, Christophstr. 7.) földszintjén található, és a Christophstraße felől közelíthető meg. Bejárata közvetlenül az utcáról, a mélygarázs lehajtója mellett nyílik.

Az új irodahelyiségekkel párhuzamosan továbbra is üzemelni fog az irodaház 2. emeletén található régi ügyfélszolgálati helyiségünk is.

Az időpontfoglalás változatlanul a Konzinfo rendszeren keresztül történik: https://konzinfoidopont.mfa.gov.hu/home

 

Ügyintézés helye

Kérjük, szíveskedjenek a foglalási visszaigazoláson ellenőrizni, hogy mely ablakba szól a foglalásuk, és a következők szerint érkezni:

Útlevél

Személyi igazolvány

Anyakönyvezés

Állampolgársági ügytípus        

1–4. számú ablakok

Christophstraße 7, földszinti, új ügyfélfogadó helyiség. Bejárat a mélygarázs lehajtója mellett.

Hitelesítés

Életbenléti igazolások

Ügyfélkapu

Okmányelvesztés bejelentése           

 

5. számú ablak

Christophstr. 7, 2. emeleti („régi”) ügyfélszolgálati helyiség. Bejárat az épület sarkán található ajtón, a fodrászat mellett.

 

 

Higiéniai és távolságtartási szabályok

Felhívjuk figyelmüket, hogy a koronavírus-járvány féken tartása érdekében a főkonzulátusi irodákban, a személyes ügyintézést érintően az alábbi higiéniás és távolságtartási szabályok vannak érvényben, melyek betartása kötelező:

  • Csak a Főkonzulátustól időpontot kapott ügyfeleket tudjuk fogadni.
  • Kérjük, hogy a túlterheltség miatt lehetőség szerint csak a konzuli kerületünk (Baden-Württemberg, Saarland és Rheinland Pfalz) szerinti illetékességű ügyfelek jelentkezzenek.
  • A torlódások elkerülése érdekében, kérjük, hogy pontosan érkezzenek. Az ügyfélszolgálati helyiségbe a távolságtartási szabályok betartása miatt csak legfeljebb öt perccel a kapott időpont előtt lehet bejönni.
  • Az ügyfélfogadó térbe csak az ügyintézésben közvetlenül érintett ügyfelek léphetnek be.
  • Az ügyfélfogadó térbe történő belépés előtt a Főkonzulátus által biztosított kézfertőtlenítő használata kötelező.
  • Az ügyfélfogadó térbe az ügyfelek csak védőmaszkban léphetnek be. Felhívjuk figyelmüket, hogy a külképviselet nem köteles az ügyfelek számára maszkot biztosítani. A védőmaszk nélkül érkező ügyfeleket nem szolgálhatjuk ki, és új időpont foglalására szólíthatjuk fel.

Bővebb információkat a személyes ügyfélfogadással és a konzuli ügyintézéssel kapcsolatban itt találnak:

Üdvözlettel:

Magyarország Főkonzulátusa, Stuttgart