Jakab István, az Országgyűlés alelnöke 2018. november 14-15. között Rajna-vidék-Pfalz tartományba látogatott, és megbeszéléseket folytatott Dr. Volker Wissing, Rajna-vidék-Pfalz miniszterelnök-helyettesével, gazdasági, közlekedési, mezőgazdasági és borászati miniszterével, Arnold Schmitt, a tartományi parlament Mezőgazdasági és Bortermelési Bizottságának elnökével, valamint Hendrig Hering a tartományi parlament elnökével.

Dr. Volker Wissing, Rajna-vidék-Pfalz tartomány miniszterelnök-helyettesével, gazdasági, közlekedési, mezőgazdasági és borászati ügyekért felelős miniszterrel folytatott megbeszélés középpontjában a Rajna-vidék-Pfalz és Magyarország közötti kapcsolatok továbbfejlesztésének lehetősége szerepelt, az együttműködések elmélyítését mind két fél kiemelten fontosnak tartja. Wissing ismertette a tartomány gazdasági fejlődését. Nagy ütemben fejlődik a tartományban az autóipar szektor, ezenbelül kiemelten jelentős a Daimler AG kamiongyártó központja, illetve itt működik a BASF, a világ legnagyobb vegyipari vállalatának központja és nem elhanyagolható az agrárszektor haszongépjárműipara sem. A megbeszélés alátámasztotta, hogy számtalan együttműködési lehetőségekre van lehetőség a tartomány és Magyarország között.

Hendrik Hering, a tartományi parlament elnökével és Arnold Schmitt, a Rajna-vidék-Pfalz-i parlament Mezőgazdasági és Bortermelési Bizottságának elnökével folytatott megbeszélés fókuszában a parlamenti kapcsolatok kiépítése, valamint a mezőgazdasági együttműködés kialakításának lehetősége és a közös mezőgazdasági problémák áttekintése állt.