Nyílt és baráti hangulatú beszélgetés keretében találkozott Heike Raab, Rajna-vidék Pfalz Európa- és médiaügyekért felelős államtitkára és dr. Izsák András stuttgarti magyar főkonzul a mainzi Miniszterelnöki Hivatalban.

Rajna-vidék-Pfalz tartomány régi és fontos külkereskedelmi partnere Magyarországnak, de a sikeres gazdasági együttműködéseken túl a személyes, baráti szálak is sűrűn szövik át a két ország kapcsolatrendszerét. A szoros kötelékekre csak egy példa a mintegy 24 iskolával fenntartott, jól működő iskolacsere-program is. 

„Magyarország polgárai ezért különösen megrendülve fogadták az Ahr, a Prüm és a Kyll folyók mentén fekvő csodás kisvárosokat elöntő árvizekről szóló tudósításokat” – fejezte ki együttérzését dr. Izsák András, Magyarország stuttgarti főkonzulja Heike Raab, Rajna-vidék Pfalz Európa- és médiaügyekért felelős államtitkárának a nála tett bemutatkozó látogatásán, és Magyarország szolidaritásáról biztosította a tartományt. Az államtitkár és a főkonzul egyetértettek abban, hogy Európának egy közösségnek kell maradnia, amelyben az ottlakók számíthatnak egymás segítségére krízisek, természeti katasztrófák idején is, mint például erdőtüzek vagy áradások esetében.