Tisztelt Választópolgárok!

Szeretnénk felhívni a Stuttgartban, Magyarország Főkonzulátusán szavazni kívánó választópolgárok figyelmét, hogy a kormányzati információk szerint Baden-Württembergben 2022. április 2-tól jelentősen enyhülnek az eddigi tartományi járványügyi előírások.

  • Ennek értelmében nincs maszkviselési kötelezettség,
  • Az épületbe való belépés nincs oltottsági, felgyógyultsági vagy tesztelési igazoláshoz kötve (nem érvényesül a 3G szabály)

A regisztrált választópolgárok nagy számára tekintettel a jogszabály által kínált lehetőségek mellett a Főkonzulátus továbbra is fokozottan ügyelni kíván a választópolgárok és a munkatársak egészségére. Ezért javasoljuk a saját és a mások egészségének védelme érdekében

  • a szavazóhelyiségben a védőmaszk viseletét, illetve
  • a sorban állás során az 1,5 méteres távolságtartást.

Szintén fertőzésvédelmi okokból és a könnyebb haladás érdekében, kérjük, kövessék munkatársaink útmutatását és a kihelyezett tájékoztatókat a szavazóhelyiségbe vezető útvonalat illetően. 

Az esetleges fertőzéseket elkerülendő, kérjük, hozzanak magukkal kék színű tollat (golyóstollat). Ettől függetlenül a szavazás során természetesen biztosítani fogunk megfelelően fertőtlenített íróeszközt.

 

A szavazóhelyiség megközelítése

Cím: Liszt Intézet – Magyar Kulturális Központ, Stuttgart, Christophstrasse 7.

Google-térkép: https://www.google.com/maps/place/Christophstra%C3%9Fe+7,+70178+Stuttgart/@48.77215,9.173296,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x4799db4bf74149e5:0x3df622bd5c322473!8m2!3d48.77215!4d9.17549?hl=hu

Bejárat: A Christophstrasse-ról, a Főkonzulátus földiszinti ügyfélfogadó helyiségeitől balra, az udvar felől. (Kollégáink az utcán segíteni fogják a tájékozódást.)

Aki levélszavazatot szeretne leadni, a Főkonzulátus földszinti ügyfélfogadó helyiségében van erre lehetősége. A könnyebb tájékozódás és a szavazat gyorsabb leadása érdekében, kérjük, ez esetben is forduljanak közvetlenül az irányító munkatársainkhoz.

A szavazóhelyiség akadálymentesen közelíthető meg.

Felhívjuk a gyermeket váró kismamák, idős, mozgássérült választópolgárok figyelmét, hogy az esetlegesen hosszabb és számukra megterhelő várakozás elkerülése érdekében sorban állás nélkül juthatnak be a szavazóhelyiségbe. Kérjük, forduljanak az irányító munkatársainkhoz, akik segítenek a gyorsabb bejutásban.

 

Igazoló dokumentumok

Felhívjuk a tisztelt Választópolgárok figyelmét, hogy a szavazás során igazolni kell személyazonosságukat, amit az alábbi – érvényes – dokumentumokkal tehetnek meg:

  • magyar személyazonosító igazolvány VAGY
  • kártya formátumú ideiglenes személyazonosító igazolvány VAGY
  • magyar útlevél VAGY
  • ideiglenes magyar útlevél (a hat hónapos és az egy éves érvényességű egyaránt) VAGY
  • magyar vezetői engedély.

(A személyazonosító igazolvány, az útlevél, illetve a magyar vezetői engedély akkor számít érvényesnek, ha az érvényessége 2020. március 11-i vagy azt követő időpont. A 2020. március 11. előtt lejárt dokumentumok érvénytelenek.)