Hagyományaink ápolására, a magyar közösség építésére, anyanyelvünk és magyar identitásunk megőrzésére Baden-Württembergben számos lehetőség kínálkozik az itt tevékenykedő magyar szervezeteknek köszönhetően, akiknek a munkáját Magyarországon is nagy elismerés övezi.

Külképviseletünk kiemelt feladatának tekinti a magyar szervezetekkel való rendszeres kapcsolattartást és tevékenységük támogatását. Ezért október 23-án a Főkonzulátusra hívtuk meg a helyi szervezetek vezetőit, hogy Szalay Bobrovniczky Vincével a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárával együtt tekintsék át az eddigi eredményeiket és jövőbeli terveiket.

A kerekasztal-beszélgetésen részt vettek a Baden-Württembergi Konzuli Magyar Iskola, a stuttgarti Szent Gellért Magyar Katolikus Egyházközség, a Württembergi Magyar Protestáns Gyülekezet, a Csöbörcsök Néptáncegyüttes, az Erdélyi Világszövetség, a 81. számú Dobó István Cserkészcsapat, Történelmi Vitézi Rend ÉKEMA (Észak-Kelet-Magyarország) Németországi Alcsoportjának, a Pforzheimi Német-Magyar Társaságnak a képviselői.

A konzuli kerületünkben tevékenykedő szervezetekről bővebb információt itt talál: https://stuttgart.mfa.gov.hu/page/oenalloan-mukoedo-szervezetek-es-egyesueletek