Hírek

Marslakók a Magyar Tudomány Napján

A Magyar Tudomány Napja alkalmából szervezett rendezvényünkön különleges, eddig még publikálatlan kutatási anyagok alapján kapott választ a hallgatóság Dr. Szekér Nóra történésztől az emigrációban élő magyar tudósok állambiztonsági megfigyeléséről a hidegháború idején.
Tovább

A2-es szintű magyar nyelvvizsga

A Baden-Württembergi Konzuli Magyar Iskola és Óvoda az idei tanévben 2023 márciusában tartja az A2-es szintű magyar nyelwizsgát. A vizsgára hetedikes kortól lehet jelentkezni a zertifizierung.bw.kmi@gmail.com e-mail címen. Jelentkezési határidő: 2022. november 20.
Tovább

1956 – a stuttgarti főkonzulátus ünnepi megemlékezése

A pandémia után október 21-én végre ismét személyesen ünnepelhettünk hazánk baden-württembergi barátaival, a konzuli testület tagjaival és a tartományban tevékenykedő magyar szervezetekkel az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen.
Tovább

V. Nyugat-Európai Magyar Néptáncfesztivál

2022. október 28-29-én ötödik alkalommal rendezik meg a Nyugat-Európai Magyar Néptáncfesztivált. A stuttgarti rendezvény házigazdája a Csöbörcsök táncegyüttes. A fesztivál fővédnöke: Dr. Izsák András stuttgarti magyar főkonzul.
Tovább

Fedőnevük: Marslakók - Magyar Nobel-díjasok a hidegháborús tudományos hírszerzés fókuszában

Magyarország Stuttgarti Főkonzulátusa és a Stuttgarti Liszt Intézet tisztelettel meghívja Önt egy tudománynapi előadásra, amely a külföldön dolgozó tudósok állambiztonsági megfigyelésének lenyűgöző kutatási anyagába enged betekintést.
Tovább