Hírek

Stuttgart Nacht a Swing a la Djangoval október 20-án

A Stuttgarti Magyar Kulturális Intézet két programmal készül a Stuttgart Nachtra: az improvizatív Swing a la Django minikoncertjeivel, valamint a Nők is hősök című új kiállítással. 

Tovább

Magyarország a Frankfurti könyvvásáron

A világ legjelentősebb könyvvására, a Frankfurter Buchmesse idén is jó alkalom a magyar irodalom nemzetközi bemutatására. A magyar standon a látogatók a legújabb német és magyar nyelvű kiadványokból és a legfrissebb fordításokból válogathatnak. A vásár nyilvános részén az irodalomkedvelő közönség személyesen is találkozhat néhány magyar szerzővel, akik a vásár területén és azon kívül is több helyen tartanak felolvasásokkal egybekötött könyvbemutatókat.
Tovább

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki Dr. Ingo Konradot

Áder János Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét adományozta dr. Ingo Konradnak, a Daimler AG kormányzati kapcsolatokért felelős vezetőjének. A kitüntetést dr. Berényi János  főkonzul nyújtotta át ünnepélyes keretek között Magyarország Stuttgarti Főkonzulátusán 2018. október 4-én.
 
 
Tovább

Változások az ügyfélfogadás rendjében

Tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, hogy az október 23-i nemzeti ünnep és halottak napja miatt a Stuttgarti Magyar Főkonzulátus konzuli osztálya megváltozott munkarend szerint dolgozik.
Tovább

Elhunyt Rolf Kurz, Magyarország tiszteletbeli konzulja

 

Sajnálattal tudatjuk, hogy Rolf Kurz úr Magyarország Fellbach székhelyű tiszteletbeli konzulja 2018. szeptember 18-án, életének 83. évében Stuttgartban elhunyt.

Tovább