A Württembergi Magyar Protestáns gyülekezet, a stuttgarti Szent Gellért Magyar Katolikus Egyházközség és több baden-württembergi magyar szervezet a majd ötven évre visszanyúló szokásoknak megfelelően közösen emlékezett meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulójáról március 12-én a Stuttgart – Bad Canstatt-i Luther templomban.

Dr. Izsák András, Magyarország stuttgarti főkonzulja üdvözölte az ökumenikus istentisztelettel egybekötött ünnepi megemlékezés részvevőit, megköszönte a diaszpórában aktív szerepet vállaló szervezetek és egyházak közösségépítő munkáját, és Magyarország kormánya nevében további támogatásról biztosította őket.

A Baden-Württembergi Konzuli Magyar Iskola diákjai és a gyülekezet tagjai a forradalom korának népdallá vált verseit idézték fel, sok esetben a közönséggel együtt énekelve. Külön kiemelendő a dalokat zongorán kísérő, idén 90 éves Kovács Edit néni szerepe, akit a jelenlévő több, mint 200 ünneplő honfitársunk szűnni nem akaró tapssal köszöntött. A stuttgarti Csöbörcsök Táncegyüttes táncosai pedig a tánc nyelvén, verbunkossal, karikázóval és párostánccal fejezték ki a magyarok szabadság- és békeszeretetét.