2020-ban immár pontosan 30. éve ápolja a stuttgarti Magyar Kulturális Intézet a német–magyar és ezen belül különösen a baden-württembergi – magyar kapcsolatokat Magyarország és a sokszínű magyar kultúra bemutatásával, a két ország kulturális helyszíneinek, oktatási és tudományos intézményeinek az összekötésével, a német–magyar párbeszéd támogatásával. A stuttgarti Magyar Kulturális Intézet tevékenységét az új évtizedben is töretlen lelkesedéssel folytatja, de már egy új helyszínen, Magyarország stuttgarti főkonzulátusának épületében, a Christophstraße 7-ben.

Az intézet új címre költözik, hogy ezáltal is közelebb hozza a stuttgartiakhoz a magyar kultúrát, hiszen a régi és hagyományosan jól működő kapcsolatoknak is szükségük van új impulzusokra.

Kérjük, maradjanak továbbra is hűségesek az Intézethez! Kövessék az új helyre, látogassák a rendezvényeit, és hívják fel barátaik, ismerőseik figyelmét is rá! A stuttgarti Magyar Kulturális Intézet az új helyszínen is izgalmas koncertekkel, érdekes tartalmakkal és szép élményekkel várja Önöket.

Az új helyszín hivatalos megnyitására 2020. január 22-én, a magyar kultúra napján kerül sor, Lencsés Lajos és a budapesti Szigeti Vonósnégyes újévi koncertjével egybekötbe.

Az új helyszínt megnyitja, és köszöntő beszédet mond: Schöberl Márton, kulturális diplomáciáért felelős helyettes államtitkár, Dr. Berényi János, stuttgarti magyar főkonzul és Dr. B. Szabó Dezső, a stuttgarti Magyar Kulturális Intézet igazgatója.

Időpont: 2020. január 22. 19:00 óra
Helyszín: Christophstrasse 7, Stuttgart 70178

(Az épületnek nem a Christophstrasse-i, hanem az Eberhard Strasse-hoz, a Tribühne színházhoz közelebb eső oldala.)