A Rajnavidék-pfalzi Frankenthalban 2019. május 7-én rendezték meg Rajnavidék-Pfalz és Saarland Kereskedelmi és Iparkamaráinak, illetve a németországi Szövetségi Kereskedelmi és Iparkamara külgazdasági és külképviseleti intézményének, az AHK-nak közös, nagyméretű Exportfórumát, amelyen mintegy 500 vállalat képviseltette magát.

Az eseményen az AHK Kína, Franciaország, Nagy-Britannia, India, Irán, Japán Lengyelország, Oroszország, Svájc, Saudi-Arábia, Törökország és az USA részvételével összesen 12 országból biztosított szakértői képviseletet a külpiaci B2B-megbeszélésekhez. A nemzetközi B2B-konzultációs terem kiemelt helyszínén jelent meg Magyarország képviselete, saját standdal, kiadványokkal és a Stuttgarti Főkonzulátus két munkatársával: a magyar jelenlét felelős szervezőjével, dr. Bencsik Dávid külgazdasági attaséval és dr. Miriszlai Mónika KGA-asszisztenssel.

A magyar standot elsőként Albrecht Hornbach látogatta meg, a 3,3 milliárd euró forgalommal rendelkező HORNBACH Baumarkt AG igazgatótanácsának elnöke, aki a Rajnavidék-pfalzi IHK elnöke is egyben. Hornbach úr a helyszínen tájékozódott a magyarországi körülményekről. Az IHK Saarland ügyvezető igazgatója Oliver Groll is kiemelt figyelmet tanúsított a magyar képviseletnek és standnak, akárcsak Volker Scherer, az IHK Pfalz nemzetközi igazgatója és Franz Seiß a tartományi Gazdasági Minisztérium befektetésfejlesztő intézményének, a Rheinland-Pfalz Internationalnak nemzetközi igazgatója.