A 2018. évi Global Connect külgazdasági kongresszusnak Magyarország volt a vendége. A rendezvényre június 20-án és 21-én került sor a Stuttgarti Kiállítás és Vásár területén. A megnyitót Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tarotta.

Magyarország saját HIPA-standján túl magasszintű konferenciával várta vendégeit, melyen közel száz németországi vállalatvezető vett részt, és amelyet Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nyitott meg. Az esemény moderátora Dr. Bencsik Dávid külgazdasági attasé két pódiumbeszélgetésre invitálta a hallgatóságot a megnyitót követően. Az első panel témája a Magyarországon működő német autóipari vállalatok tapasztalatai címet kapta, a referensek Sina Marek, a DAIMLER Mercedes-Benz szabályozási ügyekért és közlekedéspolitikájáért felelős menedzsere, Lőre Péter az AUDI Hungaria Zrt. vállalati kommunikációjáért és kormányzati kapcsolataiért felelős vezetője és Horváth Ferenc, a REHAU-Automotive Kft. ügyvezető igazgatója voltak.

A második, az "Új trendek az autóiparban" című panelbeszélgetésen pedig Dr. Keszte Róbert, a Continental Automotive Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Dr. Tihanyi Viktor, a Budapesti Műszaki Egyetem professzora és Dr. Háry András, a zalaegerszegi tesztpálya, az Automotive Proving Ground Zala Ltd. ügyvezető igazgatója osztották meg tapasztalataikat és véleményüket.

A hivatalos programot követően B2B-találkozókra került sor.