Prof. Dr. h. c. mult. Reinhold Würth, Peter Zürn a vezetőség tagja, Mario Weiss üzletágvezető és Tari László, a magyarországi leányvállalat vezetője a vállalat künzelsaui központjában fogadta Dr. Berényi János főkonzult és dr. Bencsik Dávid külgazdasági attasét. A látogatás során többek között szóba került a WÜRTH új magyarországi beruházása, a törökbálinti központ építése.

Megújul a WÜRTH Magyarországon

A Würth immár több mint 30 éve – 1988 óta – van jelen Magyarországon. A német cégcsoport magyar leányvállalatának budaörsi székhelyén jelenleg mintegy 280 fővel folytat értékesítési tevékenységet.

2020 és 2022 között a Magyarországon is jól ismert cég Törökbálintra költözik át, ahol zöldmezős beruházás keretében egy rendkívül látványos új vállalati székhelyet épít. A beruházás mértékét jól illusztrálja, hogy az új WÜRTH-központ számára a vállalat egy 3 hektáros területet vásárolt meg. Az új komplexum minden szempontból követi és visszatükrözi a Würthre jellemző művészeti igényességet, érzékenységet és elkötelezettséget. Az épületek között ugyanis helyet kap egy művészeti csarnok is, többszáz rendkívül értékes művészeti alkotással. 

A WÜRTH kulturális szerepvállalása 

A Würth mára Németország-szerte is kiemelkedő kulturális eredményeket tud felmutatni. A Würth Filharmonikusok, a Carmen Würth Forum, a Würth Kunsthallen, valamint a 20.000 darabos Würth-magángyüjtemény nemzetközileg is elismert kulturális intézmények. 

A családi cégtől a világhírig

A fennállásának jövőre 75. évfordulóját ünneplő Adolf Würth GmbH & Co. KG., azaz a WÜRTH története komoly tragédiával kezdődött. Adolf Würth 1945-ben alapította meg csavargyárát Künzelsauban, majd 1954-ben váratlan halálát követően fia Reinhold Würth 19 évesen vette át két munkatársnyi háttérrel a kis családi céget. Fél évszázaddal később Reinhold Würth még mindig a cégvezetésben található, és a vállalat már évi 13,5 Mrd Euró forgalomnál tart.