2020. november 17-én Magyarország Stuttgarti Főkonzulátusa, az Ost-Ausschuss der Deutschen Wirtschaft (a Német Gazdaság Keleti Bizottsága), a Mangold Consulting és a Német-Magyar Kereskedelmi- és Iparkamara közös szervezésében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter online tanácskozást tartott több német közép- és nagyvállalat, illetve gazdasági szervezet képviselőivel.

A külgazdasági és külügyminiszter részletesen tájékoztatta a videókonferencia résztvevőit a kormány járványügyi gazdasági intézkedéseiről és prioritásairól. Ennek kapcsán elmondta, a kormány két legfontosabb célja a lakosság egészségének és a gazdaság működőképességének megőrzése. Ezt követően a miniszter ismertette a munkahelyek megtartását célzó pénzügyi támogatási lehetőségeket, melyet a Magyarországon megtelepedett német vállalatok is igénybe vehetnek.

Dr. Izsák András a társszervező Stuttgarti Magyar Főkonzulátus vezetőjeként kiemelte a kétoldalú gazdasági és vállalati kapcsolatok, valamint a kölcsönös bizalom fontosságát. Az előadásokat követően a résztvevőknek lehetőségük nyílt közvetlenül is kérdéseket intézni a miniszterhez.

Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter előadása itt érhető el. 

Bővebb információk a beruházás-támogatásokról: itt

Tovább az Ost-Ausschuss der Deutschen Wirtsschaft Facebook oldalára itt: