A Rádió Helló levele és kérése

 

Tisztelt Olvasó!

„…a humanizmus természetéből fakadó szolidaritás” – németországi magyarok is gyűjtenek a MikulásGyárnak

A Rádió Helló, az első németországi magyar nyelvű online rádióadó 2020. júniusától áll a hallgatók szolgálatában. Egyik küldetésünknek tartjuk a társadalmi felelősségvállalást, hisz nem feledjük, honnan érkeztünk új otthonunkba. Ezer szállal kötődünk szülőföldünkhöz, ezért odafigyelünk a magyarországi történésekre. Adásainkon keresztül is erősítjük a köteléket, illetve a magunk eszközeivel segítünk az otthoni szükséget szenvedőknek. Nőtt bennünk a vágy, hogy a híradáson kívül másként, aktívabban is kapcsolódjunk a segítőkhöz. Keresni kezdtük azt a szervezetet, mely sok-sok adományozót koordinál, és amely Németországban, a németországi magyarok körében is közismert. Így esett a választásunk a magyarországi MikulásGyárra.

Egyetértünk legfőbb céljával, hisz a miénk is ez: segíteni a mélyszegénységben élő nagycsaládokat, ily módon pedig rengeteg gyermeket, tekintet nélkül arra, hogy ki és miért éhezik. Hitvallásában is osztozunk: a humanizmus természetéből fakadó szolidaritásban. Ezért különösen nagy öröm számunkra, hogy csatlakozhattunk tevékenységéhez, s lehetünk németországi hivatalos partnerei és segítői.

Vállaltuk, hogy megszervezzük Németországban a felajánlások (tartós élelmiszerek, tisztálkodási és tisztítószerek) gyűjtőpontjait, s gondoskodunk az adományok Budapestre, a MikulásGyárhoz való elszállításáról. Továbbá műsorainkban és internetes felületeinken folyamatosan hírt adunk a MikulásGyár nemes vállalásáról, akciónk aktuális állásáról, az egyre szaporodó németországi gyűjtőpontok listájáról.

Az alábbi linkeken tájékozódhatnak az akcióról:

MikulásGyár Németországban a Rádió Hellóval oldal:

https://www.facebook.com/nicolausfabrikindeutschland

Térképen a gyűjtőpontok:

https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1Fk8-S4hyp63l57Aiq9CU6AClJZztuSZA&ll=50.24574578302465%2C10.231453700000007&z=6&fbclid=IwAR3rjLCNYw3Kt34q3hc232o_MKyqvUmi3a-KM_qy0LIVPVIS4uGYtLTVldA

A Rádió Helló Facebook-oldala:

https://www.facebook.com/radiohellodeutschland

A Rádió Helló honlapja:

https://radiohello.de/mikulasgyar-2020/ (magyar és német nyelven)

A gyűjtőpontokon személyesen és postán is fogadjuk a felajánlásokat.

Számítunk Önökre, számítunk nagylelkű támogatásukra. Bízunk benne, hogy teljesül a kívánságunk: az örömünnep valóban mindenki számára az öröm ünnepe lesz!

Üdvözlettel, 

Kovács Gyöngyi, tulajdonos-főszerkesztő