Tanulni csak a legjobbaktól érdemes! Márpedig a német építőipar nemzetközi szinten is példaértékű, vállalatai világszerte vezető piaci pozíciókat foglalnak el. Emögött a háttérben komoly duális képzés és szakoktatás zajlik az építőipar tudásbázisának fejlesztése céljából.

Délnyugat-Németországban Martin Kleemann intézetvezető és Dirk Siegel szakképzési igazgató gondoskodik a fenntartható és jövőképes építőiparról. Dr. Bencsik Dávid külgazdasági attasé az intézet remshaldeni központjában találkozott a Bauwirtschaft Baden-Württemberg e.V oktatási központ két vezéralakjával.

A Bauwirtschaft Baden-Württemberg az építőipari résztvevők közös szervezete. Az egyesület erejét mutatja, hogy a tagként jegyzett mintegy 1800 üzemben összesen 48000 munkavállalót foglalkoztatnak. Az építőipar különböző ágaiban, a  magas-, mély- és útépítő ágazatokban tevékenykedő vállalatok, a nemzetközi színtéren fellépő nagy építőipari konszernek, illetve a kis és középvállalkozói szektorban ténykedő cégek egyaránt képviseltetik magukat az egyesületben.