Dr. Berényi János, Magyarország stuttgarti főkonzuljának meghívására október 21–22-én Stuttgartban járt Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

A kétnapos program során az államtitkár több vezető politikussal találkozott. Fogadta Dr. Hans-Ulrich Rülke, az FDP frakcióvezetője, majd ezt követően Prof. Dr. Wolfgang Reinharttal, a CDU baden-württembergi frakciójának vezetőjével tartott egy rövid megbeszélést. Ezután Guido Wolfnál, Baden-Württemberg igazság- és Európa-ügyekért felelős tartományi miniszterénél tett látogatást az államtitkár, akivel többek között családpolitikai kérdésekről is szót váltottak.

Novák Katalin hivatalos programja a Stuttgarti Magyar Főkonzulátus által szervezett október 23-i ünnepi fogadással ért véget, ahol az est díszvendégeként köszöntő beszédet mondott. Mint ahogy a rendezvényt megelőző találkozók során, beszédében is utalt rá, nemcsak Magyarországon, Németországban is kevés gyermek születik. A kormány és a politikusok feladata, hogy támogassák „a fiatal nőket és férfiakat abban, hogy akkor alapítsanak családot, amikor szeretnének, és annyi gyermekük lehessen, amennyire vágynak.”

A Stuttgarti Magyar Főkonzulátus ünnepi rendezvényéről itt olvashat bővebben.

Képgaléria