Hírek

1956 – a stuttgarti főkonzulátus ünnepi megemlékezése

A pandémia után október 21-én végre ismét személyesen ünnepelhettünk hazánk baden-württembergi barátaival, a konzuli testület tagjaival és a tartományban tevékenykedő magyar szervezetekkel az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen.
Tovább

V. Nyugat-Európai Magyar Néptáncfesztivál

2022. október 28-29-én ötödik alkalommal rendezik meg a Nyugat-Európai Magyar Néptáncfesztivált. A stuttgarti rendezvény házigazdája a Csöbörcsök táncegyüttes. A fesztivál fővédnöke: Dr. Izsák András stuttgarti magyar főkonzul.
Tovább

Fedőnevük: Marslakók - Magyar Nobel-díjasok a hidegháborús tudományos hírszerzés fókuszában

Magyarország Stuttgarti Főkonzulátusa és a Stuttgarti Liszt Intézet tisztelettel meghívja Önt egy tudománynapi előadásra, amely a külföldön dolgozó tudósok állambiztonsági megfigyelésének lenyűgöző kutatási anyagába enged betekintést.
Tovább

Közös cél a szoros magyar-baden-württembergi kapcsolatok ápolása

Varga Judit igazságügyi miniszter stuttgarti látogatása során október 21-én sikeres megbeszélést folytatott Willi Stächele képviselővel, a tartományi parlament EU- és Nemzetközi Ügyekért felelős Bizottságának elnökével és Manuel Hagellel, a CDU BW tartományi parlamenti frakcióvezetőjével.
Tovább

Rendhagyó tanóra a magyar-német kapcsolatokról

A magyarországi iskolai németversenyek díjazottjai, 26 általános iskolás és gimnazista diák látogatott el tanáraik kíséretében 2022. október 24-én a stuttgarti Liszt Intézet – Magyar Kulturális központba.
Tovább