Hírek

Közös cél a szoros magyar-baden-württembergi kapcsolatok ápolása

Varga Judit igazságügyi miniszter stuttgarti látogatása során október 21-én sikeres megbeszélést folytatott Willi Stächele képviselővel, a tartományi parlament EU- és Nemzetközi Ügyekért felelős Bizottságának elnökével és Manuel Hagellel, a CDU BW tartományi parlamenti frakcióvezetőjével.
Tovább

Rendhagyó tanóra a magyar-német kapcsolatokról

A magyarországi iskolai németversenyek díjazottjai, 26 általános iskolás és gimnazista diák látogatott el tanáraik kíséretében 2022. október 24-én a stuttgarti Liszt Intézet – Magyar Kulturális központba.
Tovább

Közös tisztelgés a Hősök előtt – Pforzheimban is

Koszorúzással egybekötött megemlékezés a pforzheim-büchenbronni 56-os emlékműnél
Tovább

Magyar részvétel a Start-up BW Summiton

Szakavatott fintech-szakértők találkoztak szeptember 30-án a magyar főkonzulátus által kezdeményezett Start-up BW Summiton. Az esemény a fintech vállalatok közötti szakmai eszmecserét szolgálta, és új utakat nyitott a résztvevők számára a lehetséges szinergiák felé, ezzel is elősegítve a két ország közötti párbeszédet.
Tovább

Naprakész konzuli és utazási információk a Konzinfo Utazom mobil applikáción

Szeptember közepe óta elérhető a Konzuli Szolgálat megújult Konzinfo Utazom mobil applikációja. A mobil alkalmazás a magyar állampolgárok biztonságos és felelős utazását segíti naprakész konzuli és utazási információkkal. Az applikáció előnyeit és működését egy animációs kisfilm mutatja be.
Tovább