Képviseletünk 2023. október 23-án tartotta 1956-os ünnepi megemlékezését és fogadását.
Dr. Izsák András főkonzul köszöntő beszédében kiemelte, „1956 hőseire emlékezve a civil emberek ereje és összefogása előtt is tisztelgünk."
 
"Különösen nagy öröm számunkra ezért, hogy nemzeti ünnepünkre sikerült megnyerni Barbara Boscht, Baden-Württemberg civil kapcsolatokért és társadalmi részvételért felelős államtanácsosát, valamint Szalay-Bobrovniczky Vincét, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárát” .
 
Barbara Bosch államtanácsos és Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár ünnepi beszédét Balog Alexandra zongoraművésznő mindenkit magával ragadó játéka követte. A műsort Káplán György koncerténekes előadásában budapesti középiskolás diákok közös szerzeménye, a Dal a Hazáért zárta.
 
 
A Stuttgarti Magyar Főkonzulátus köszönetet mond az ünnepi beszéd előadóinak és a művészeknek. Kiemelt köszönet illeti a zongoraprogram szervezőjét, a #Cziffra Fesztivált, valamint a koncert megvalósításáért a #Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a #Miniszterelnökség támogatását. Szeretettel emlékezünk meg Horváth Péter professzorról, akinek az alapítványa, a #Horváth Péter Stiftung idén is támogatta az eseményt.