6 Jul

​​

MEGHÍVÓ: Pódiumbeszélgetés és ünnepi koncert 2021. július 15-én a Bad Cannstatt-i Kursaalban a V4 magyar elnöksége alkalmából

Harminc évvel ezelőtt négy állam egyesítette erőit, amelyek Kelet- és Nyugat-Európa között politikailag és történelmileg egyaránt középen helyezkednek el. Lengyelország, Szlovákia, Csehország és Magyarország annak idején egy magyarországi kisvárosban, Visegrádon, úgy döntött, hogy a bennük rejlő hasonlóságot egyöntetűen, ebben a különleges együttműködési formában is kifejezésre juttassák.

2021. július 1-től Magyarország vette át a visegrádi államok elnökségét Lengyelországtól, ami jó alkalom arra, hogy párbeszédet kezdeményezzünk a saját és az európai történelmünket érintő hasonlóságokról és különbségekről, a közös vagy az egymástól eltérő nézetekről és elképzelésekről. A párbeszéd egyik legfontosabb célja, hogy lássuk, mit kell egységesen hangsúlyoznunk annak érdekében, hogy Európa egésze sikerrel nézhessen szembe a jövő kihívásaival.

A rendezvény a Konrad-Adenauer-Stiftung e.V. stuttgarti irodájának, Magyarország Stuttgarti Főkonzulátusának és a Stuttgarti Magyar Kulturális Intézetnek az együttműködésében valósul meg.

Időpont: 2021. július 15. (csütörtök), 19:00 óra 

Helyszín: Kursaal, Stuttgart Bad Cannstatt Königsplatz 1, 70372 Stuttgart

Program:

Köszöntő

  • Dr. Izsák András, Magyarország stuttgarti főkonzulja
  • Dr. Stefan Hofmann, a Konrad-Adenauer-Stiftung baden-württembergi irodájának vezetője

A beszélgetés résztvevői:

  • Marcin Król, Lengyelország müncheni főkonzulja
  • Varjú Krisztina, Magyarország Visegrádi Elnökségének miniszteri biztosa
  • Rainer Wieland, EP-képviselő, az Európai Parlament alelnöke

Moderátor: Karoline Gil

Zárszó: Dr. B. Szabó Dezső, a Stuttgarti Magyar Kulturális Intézet vezetője

Fogadás, kötetlen beszélgetés

Közreműködik: Tálas Áron Trió

A résztvevők száma a rendezvény időpontjában érvényes járványügyi előírásoknak megfelelően korlátozott.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Részvételi szándékát, kérjük, mielőbb – de legkésőbb 2021. július 14-ig – jelezze az alábbi linkre kattintva: → Regisztráció

Az esemény zoom segítségével is követhető lesz. Az ezzel kapcsolatos részletes információkat a regisztráció után juttatják el a szervezők a jelentkezőknek. 

Bővebb információk: 

A regisztrációval a résztvevők beleegyezésüket adják ahhoz, hogy a Konrad-Adenauer-Stiftung e.V. az esemény előtt, alatt vagy után létrehozott fotó- és filmanyagot korlátlan ideig felhasználja mind online, mind nyomtatott formátumban sajtó és PR-célokra. 

A résztvevők személyes adatait a Konrad-Adenauer-Stiftung e.V. Általános adatvédelmi rendeletének megfelelően kezeli, azokat csak a rendezvénnyel összefüggésben a szervezési feladatok keretében használja fel. Az adatvédelemmel kapcsolatos további információk a www.kas.de oldalon találhatók.