"Egy pohár jóféle balatoni bor mellett fogom megtervezni a jövő évi veszprémi utamat" – ezzel búcsúzott a VEB 2023 prezentáció és információs pont megnyitó egyik vendége a stuttgarti Liszt Intézetben (Magyar Kulturális Központ), ahol április 7-én este "Reise- und Kulturland Ungarn" főcímmel a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) és a VEB 2023 tartottak közös információs estet.

A teltházas rendezvényt Dr. B. Szabó Dezső, a Liszt Intézet igazgatójának felvezetését követően Dr. Izsák András stuttgarti magyar főkonzul nyitotta meg.

Az MTÜ képviseletében Wirth Klára, nemzetközi piaci szakértő tartott látványos prezentációt Magyarország turisztikai régióiról, új kulturális és turisztikai attrakcióiról, de a legendásan népszerű gyógyfürdők sem maradhattak ki a kínálatból. Hévízhez és a balatoni régióhoz érkezve a VEB 2023 kulturális és turisztikai marketing megbízottjai, Kovács Balázs és Dr. Méhes Márton vették át a szót, hogy bemutassák a VEB 2023 projekt hangsúlyos üzeneteit, a 2022-es felvezető év néhány programját, valamint hogy betekintést nyújtsanak a 2023-as kulturális főváros évad nagyszabású és innovatív terveibe.

A rendezvény a stuttgarti VEB 2023 InfoPoint megnyitójában csúcsosodott ki, amely az első ilyen információs pont egész Németországban. Az InfoPoint célja, hogy a baden-württembergi közönség, valamint a sajtó első kézből kaphasson híreket, tippeket és információs anyagokat a VEB 2023 projektről.

Az estet záró Veszprém-Balaton kvízjátékra adott sok helyes válasz, valamint a rendezvényt záró régiós borkóstoló közben zajló jóízű beszélgetések egyértelműen bizonyították: a baden-württembergi közönség, a szakemberek és a sajtó óriási érdeklődéssel fogadják az ilyen kulturális-turisztikai tájékoztatókat, örömmel terjesztik a VEB 2023 projekt híreit saját csatornáikon keresztül, de konkrétan már utazásokat is terveznek a jövő évi programokra. Egyben az is újabb bizonyságot nyert, hogy a magyar diplomáciai, kulturális diplomáciai képviseletekkel és az MTÜ-vel összefogva milyen hatékonyan lehet hozzájárulni a VEB 2023 projekt célzott nemzetközi kommunikációjához.