26 Nov

Florian Hassler (Zöldek), Baden-Württemberg Államminisztériumának politikai és Európa-ügyekért felelős államtitkára, a Magyar-Baden-Württembergi Vegyes Bizottság újonnan kinevezett társelnöke 2021. november 26-án bemutatkozó látogatás keretében fogadta dr. Izsák András főkonzult. A jó hangulatú találkozóra a tartományi miniszterelnök hivatalában, munkaebéd formájában került sor.

A megbeszélésen az államtitkár elismeréssel szólt a Magyarország és Baden-Württemberg között fennálló szoros kapcsolatokról, ezen belül is a gazdasági és kulturális kooperációkról és testvérvárosi partnerségekről. Kifejezte nyitottságát a hazánkkal való együttműködésre, amely elsődleges platformjának a Magyar-Baden-Württembergi Vegyes Bizottságot tekinti. A Vegyes Bizottság új társelnökeként nagy örömmel várja a járványügyi helyzet miatt a jövő évre elhalasztani kényszerült 30. jubileumi ülést, amelyet a tartomány méltóképpen kíván megünnepelni, tekintettel arra, hogy a tartomány elsőként Magyarországgal hozott létre ilyen jellegű együttműködést 1991-ben.

A tárgyalópartnerek egyetértettek abban, hogy a két ország között évszázadok óta fennálló kapcsolatok, a több mint száz testvérváros, a szoros gazdasági és civil kapcsolatok, illetve a jubileumi ülés előtt álló Vegyes Bizottság jó alapot biztosítanak az együttműködés tovább fejlesztéséhez és a nyílt, őszinte párbeszéd fenntartásához.