21 Sep

2021. szeptember 25-én Budapesten megnyitja kapuit a 2021-es év legnagyobb természeti kiállítása, az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás. A világkiállítás éppúgy foglalkozik a vadászattal, mint a természet védelmével, a vizes élőhelyekkel, a természetmegőrzéssel és annak jövőjével, a biodiverzitással, a fenntartható természethasználattal vagy például a solymászattal, az orvvadászattal, a gasztronómiával és az innovációval.

Az 1971-es budapesti vadászati világkiállítás 50. évfordulójának emléket állító, nagyszabású rendezvénysorozat központi helyszíne a megújult HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ. A 75 ezer négyzetméteres területen diorámák, filmek, élőállat-bemutatók, világrekordok és különleges trófeák segítségével ismerhetik meg a látogatók Földünk egyedülálló élővilágát. Az ország legnagyobb kiállítási akváriumában például 2 méteres és 110 kilós halakkal is találkozhatunk majd, de lovas és vadászkutyás bemutatók is várják az érdeklődőket.

Bővebb információkat a kiállítás helyszínéről a képre kattintva talál.

Tovább az "Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás honlapjára


Megjegyzés: Megjelent a Magyar Közlönyben az a kormányrendelet-módosítás, ami alapján az „Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás mentesül a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések alól. Ennek értelmében a szeptember 25. és október 14. között megrendezésre kerülő világkiállítás és a kapcsolódó rendezvények programjai járványügyi korlátozások és védettségi igazolvány nélkül látogathatók lesznek. Bővebben: https://onewithnature2021.org/hirek/korlatozasok-nelkul-latogathato-lesz-a-vilagkiallitas