További képekért kattintson a fotóra. 

A Rastatt melletti Murgtal-völgyben Rita Schwarzelühr-Sutter (SPD), a Szövetségi Környezetvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára és Winfried Hermann (Zöldek), Baden-Württemberg közlekedési minisztere 2021. június 28-án felavatta az eWayBW kísérleti útvonalat. A körülbelül 18 km-es kísérleti útszakasz világszerte egyedülálló módon képes arra, hogy integrált technológiai összehasonlítással, valós üzemű hároméves tesztelési periódusban vesse össze egymással a nehéz haszongépjárművek meghajtására kidolgozott alternatív megoldásokat.

A Szövetségi Környezetvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára és Baden-Württemberg közlekedési minisztere meghívására Magyarország stuttgarti főkonzulja, Dr. Izsák András is részt vett az útszakasz-avatáson. A fenntartható, klímabarát közlekedés és áruszállítás megvalósítását szolgáló projekt magyar vonatkozása, hogy része az idén 30 éves fennállását ünneplő Magyar-Baden-württembergi Vegyes Bizottság együttműködésének.

A pálya üzemeltetését a Baden-Württemberg Mobilitási Központ fogja irányítani, a projektet tudományosan a Fraunhofer Rendszer- és Innovációkutató Intézet által vezetett kutatási konzorcium kíséri. A kísérleti projekthez kapcsolódóan a Magyar-Baden-württembergi Vegyes Bizottság keretében az Óbudai Egyetem és a Netze BW közös kutatási tervet készít és valósít meg, hozzájárulva a fenntartható közúti áruszállítás jövőbeli tervezéséhez.