Peter Boch Pforzheim főpolgármestere, Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke és Dr. Izsák András stuttgarti magyar főkonzul

Több mint húsz évre nyúlik vissza a baden-württembergi Enzkreis és Győr-Moson-Sopron megye térségi együttműködése. A két régió között számos hasonlóság fedezhető fel, a német járás és a magyar megye közel azonos méretű, illetve a két regionális székhely – Győr és Pforzheim – is hasonló nagyságrendű település. A földrajzi hasonlóságokon túl még fontosabb összekötő kapocs, hogy mindkét régió elkötelezett a két évtizedes barátság továbbápolása mellett. Ennek jegyében utazott a közelmúltban Pforzheimba és az Enzkreis több településére Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke, amely útjára Dr. Izsák András stuttgarti magyar főkonzul is elkísérte.

Németh Zoltán hangsúlyozta, a regionális együttműködés különösen fontossá vált az utóbbi időben. A személyes kapcsolat elősegíti az intenzív párbeszédet, a közvetlen információ- és tapasztalatcserét. A német vendéglátók sok kérdésükre kaptak első kézből választ a magyarországi folyamatokkal kapcsolatban, és a magyarok is több jó gyakorlatot vihettek haza magukkal a környezetvédelem, környezettudatosság, energiahatékonyság terén.