Az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának elnökségi feladataihoz kapcsolódóan a Jövő Generáció elnevezésű prioritás keretében a magyarországi Digitális Sport Tudásközpont digitális testnevelésóra-kampányt hirdet a sport szeretetére inspiráló iskolák számára Európa-szerte. A Labdarúgó Európa-Bajnokság nyitónapján 2021. június 11-én három különböző helyszínről, három különböző időpontban, 12–14 év közötti fiataloknak angol és magyar nyelven közvetített (élőben streamingelt) online testnevelés órához lehet csatlakozni. 

A program további célja, hogy a COVID-19 okozta online oktatási rendszerre való átállás egyik jó gyakorlataként a testnevelés óra online szakmódszertanát is népszerűsítse a testnevelést oktató tanárok körében.

Az online sportórák közvetítő helyszínei, időpontjai és szükséges felszerelések:

2021. június 11-én

  • 09:00 órakor: Győr – kézilabda óra (kézilabda-pálya szükséges)
  • 10:00 órakor: Budapest – kosárlabda óra (kosárlabda-palánk szükséges)
  • 11.00 órakor: Debrecen – labdarúgás óra (a labdán kívül futball-kapu vagy azt kijelölő tárgy szükséges)

A regisztráló iskolák a program online elérhetősége mellett egy információs csomagot is kapnak a szervezőktől. A megvalósításhoz mindössze alapvető technikai feltételek biztosítására van csak szükség (szélessávú internet, kivetítési lehetőség, kamera és mikrofon az interakció biztosítása érdekében). 

A programmal kapcsolatos technikai és egyéb információkat tartalmazó angol nyelvű útmutatót innen töltheti le.

Jelentkezni alábbi e-mail-címen lehet: innovacio.stu@mfa.gov.hu

Jelentkezési határidő: 2021. június 9.

A strasbourgi Európai Iskola az elsők között csatlakozott a kezdeményezéshez. Csatlakozzanak Önök is! Sportoljanak együtt Európa iskolái!