12 Nov
 
2021. november 14. 00:00 órai hatállyal Németország „magas fertőzöttségű” (Hochrisikogebiet) országok csoportjába sorolja Magyarországot, ami a beutazási szabályok szigorítását vonja magával a hazánkból érkezőkre.
Az alábbiakban röviden, kivonatosan ismertetjük a szigorított szabályokat:

A megadott időponttól kezdődően a Magyarországról érkezőknek csak az alábbi esetekben lehetséges a beutazás:

  • oltási igazolással (jelenleg csak Biontech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson oltóanyaga elfogadott);
  • negatív teszt igazolásával (a teszt lehet a beutazás időpontjától számított max. 72 órával megelőzően készített PCR-alapú, vagy a beutazás időpontjától számított max. 48 órával megelőzően készített antigén gyorsteszt, azonban mindenképpen in-vitro diagnosztikával előállított eredmény szükséges, tehát önteszt nem fogadható el);
  • felgyógyulást igazoló dokumentummal.
A beutazást megelőzően a beutazóknak egy regisztrációs adatlapot kell kitölteniük a https://www.einreiseanmeldung.de/ honlapon, amelyen lehetőség nyílik az igazolások feltöltésére is.
 
Karanténkötelezettség
 
Főszabály szerint azon személyeknek, akik a Németországba utazást megelőző 10 napban magas rizikójú területen tartózkodtak, a beutazást követően házi karanténba kell vonulniuk.
  • Mentesül a karantén alól, aki az előírt kritériumoknak megfelelő OLTÁSI vagy "FELGYÓGYULTSÁGI" igazolással rendelkezik, és azt be is mutatja előzetesen az illetékes hatóságnak.
  • A negatív teszttel rendelkezők beutazhatnak, de házi karanténba kell vonulniuk, amely 5 nap elteltével újabb teszttel rövidíthető le.
  • 12 év alatti gyermekek csak felgyógyultsági igazolás birtokában mentesülnek a karantén alól, minden más esetben számukra 5 nap után automatikusan véget ér a karantén.
Kérjük, hogy a részletes szabályok megismerése érdekében alapvetően közvetlenül a német hatóságoknál tájékozódjanak.
 
További információk
  • Az.utazási szabályok részletes ismertetését, folyamatosan aktualizált információkat a magyar Konzuli Szolgálat honlapján talál.