A német-magyar innovációs együttműködéseket minden korábbinál nagyobb, 7-7 millió eurós keretösszeggel ösztönzi a közelmúltban megjelent német-magyar EUREKA pályázat. A pályázati lehetőség népszerűsítése, a feltételrendszer bemutatása és a partnerkeresés megkönnyítése érdekében 2021. december 7-én partnerkereső online rendezvényt szervez a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal a Légi közlekedési és Űrhajózási Központtal (DLR) együttműködésben.

A potenciális pályázóknak szóló tájékoztató rendezvény angol nyelvű honlapja és a délelőtti plenáris esemény regisztrációs felülete itt érhető el. Regisztrálni december 6-ig lehet.

A délutáni partnertalálkozókra külön kell regisztrálni itt. 

Az EUREKA pályázat célja, hogy az alábbi prioritási területek valamelyikén megvalósuló közös projektek eredményeként innovatív termékek, szolgáltatások és technológiák jöjjenek létre. Önállóan kizárólag gazdasági társaságok nyújthatnak be pályázatot, de ajánlott 2+2 es konstrukcióban egyetemi, kutatóintézeti partnerek bevonása.

Tématerületek: 

  • mesterséges intelligencia (pl. az önvezető járművek fejlesztésében);
  • kvantum technológia (pl. kvantum szenzorok);
  • autonóm gépek és autonóm rendszerek (pl. tesztpályák használata);
  • ipar 4.0 (pl. ipari elemzés, mesterséges intelligencia és gépi tanulás a kiberfizikai gyártási rendszerekben, ember-robot együttműködés, intelligens / kooperatív robotika, robusztus ellátási láncok és hálózatok kiber-fizikai környezetben);
  • biotechnológia 

A pályázat beadási határideje 2022. január 26. 

A pályázattal kapcsolatban kontakt személy:

Mészáros Gergely, EUREKA Nemzeti Projekt Koordinátor

E-mail: gergely.meszaros@nkfih.gov.hu

Tel:  +36 (1) 8963741