Mintegy 130 sikeres szakmai vizsgát tett végzős diákot avattak Main-Tauber járásban. Magyarország stuttgarti főkonzulja, Dr. Izsák András üdvözölte a fiatal szakembereket, és sok sikert kívánt további szakmai pályafutásukhoz.

Mintegy 130 sikeres szakmai vizsgát tett végzős diákot köszöntöttek a Main-Tauber járási Kézműipari Szövetség szakmunkásavató ünnepségén Bad-Mergentheimban.  Magyarország stuttgarti főkonzulja, Dr. Izsák András üdvözölte a fiatal szakembereket, és sok sikert kívánt további szakmai pályafutásukhoz.

A főkonzul hangsúlyozta a kézműipari szakmák jelentőségét, és kiemelte a németek és a magyarok között folyó kulturális és gazdasági együttműködéseket, amelyek a tudástranszferben is tetten érhetők. Német minta alapján Magyarországon is bevezetették a duális képzést, amely számos cég esetében sikeres modellnek bizonyult a szakmai képzésben. A főkonzul ígéretet tett rá, hogy Magyarország és Baden-Württemberg tovább fogja folytatni és fejleszteni az együttműködéseket.

Tovább a szakmunkásavatóra (németül):

https://www.fnweb.de/orte/bad-mergentheim_artikel,-bad-mergentheim-die-innungsbesten-im-main-tauber-kreis-erzielten-_arid,2129765.html

Képjog: Fränkische Nachrichten, Peter D. Wagner