Hírek

Felhívás a Semmelweis International programban végzett Alumnik számára

Nemzetközi Alumni Találkozóra hívja és várja egykori diákjait a Semmelweis Egyetem 2023. április 28-30. között az intézmény nemzetközi képzésének 40. évfordulója alkalmából.
Tovább

Januar 19. - A magyarországi németek elhurcolásának emléknapja

A Főkonzulátus a stuttgarti Liszt Intézet – Magyar Kulturális Központ szervezésében 2023. január 22-én 16:00 órakor tartja ünnepi megemlékezését, amelyre szeretettel várunk minden érdeklődőt.
Tovább

Megjelent a stuttgarti Liszt Intézet negyedéves programfüzete

2023 a kerek évfordulók éve. 200 éves a magyar Himnusz, 200 éve született Petőfi Sándor és Madách Imre, és számos magyar művész most ünnepli kerek évfordulóját. A stuttgarti Liszt Intézet ebben a negyedévben is színes programcsomaggal várja a látogatókat. A programfüzet a képre kattintva letölthető.
Tovább

Győr-Moson-Sopron megyei delegáció látogatása Enzkreisban

"Környezetvédelmi kérdésekben van mit tanulni a németektől” – nyilatkozta Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke baden-württembergi látogatása után, amelyre Dr. Izsák András stuttgarti főkonzul is elkísérte.
Tovább

Marslakók a Magyar Tudomány Napján

A Magyar Tudomány Napja alkalmából szervezett rendezvényünkön különleges, eddig még publikálatlan kutatási anyagok alapján kapott választ a hallgatóság Dr. Szekér Nóra történésztől az emigrációban élő magyar tudósok állambiztonsági megfigyeléséről a hidegháború idején.
Tovább