Hírek

2023/2024-es tanévre szóló ösztöndíjpályázatok

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Magyar Nyelvi Képzésekért, Diaszpóra és Balassi Programokért Felelős Főosztálya a Márton Áron ösztöndíjprogram keretében pályázatokat hirdet a 2023-2024-es tanévre a következő képzésekre: hungarológiai képzés, magyarságismereti képzés, műfordító képzés
Tovább

Magyarország-nap az IHK „Országok hete” rendezvénysorozatán

Kiemelt vendég volt Magyarország a Schwarzwald-Baar-Heuberg Kereskedelmi és Iparkamara egyhetes online rendezvényén. A 2023. március 13-i megnyitón Dr. Izsák András főkonzul köszöntötte a résztvevőket, Kindert Judit TéT attasé a magyarországi tudományos és innovációs környezetet mutatta be, míg Komma Krisztián külgazdasági attasé a befektetői környezetről adott tájékoztatást.
Tovább

„Fontos alap a kiváló együttműködés Baden-Württemberggel”

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2023. március 9-én munkalátogatást tett Stuttgartban. A politikai megbeszéléseket kétoldalú üzleti tárgyalás és üzleti vacsora követte.
Tovább

Miniszterelnöki beszéd március 15. alkalmából a külhoni magyarsághoz

Orbán Viktor miniszterelnök az idén is levélben köszöntötte a határon túli magyar közösségek tagjait.
Tovább

MÁRCIUS 15. – együtt ünnepeltünk

A Württembergi Magyar Protestáns gyülekezet, a stuttgarti Szent Gellért Magyar Katolikus Egyházközség és több baden-württembergi magyar szervezet a majd ötven évre visszanyúló szokásoknak megfelelően közösen emlékezett meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulójáról március 12-én a Stuttgart – Bad Canstatt-i Luther templomban.
Tovább