Hírek

Marslakók a Magyar Tudomány Napján

A Magyar Tudomány Napja alkalmából szervezett rendezvényünkön különleges, eddig még publikálatlan kutatási anyagok alapján kapott választ a hallgatóság Dr. Szekér Nóra történésztől az emigrációban élő magyar tudósok állambiztonsági megfigyeléséről a hidegháború idején.
Tovább

1956 – a stuttgarti főkonzulátus ünnepi megemlékezése

A pandémia után október 21-én végre ismét személyesen ünnepelhettünk hazánk baden-württembergi barátaival, a konzuli testület tagjaival és a tartományban tevékenykedő magyar szervezetekkel az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen.
Tovább

V. Nyugat-Európai Magyar Néptáncfesztivál

2022. október 28-29-én ötödik alkalommal rendezik meg a Nyugat-Európai Magyar Néptáncfesztivált. A stuttgarti rendezvény házigazdája a Csöbörcsök táncegyüttes. A fesztivál fővédnöke: Dr. Izsák András stuttgarti magyar főkonzul.
Tovább

Fedőnevük: Marslakók - Magyar Nobel-díjasok a hidegháborús tudományos hírszerzés fókuszában

Magyarország Stuttgarti Főkonzulátusa és a Stuttgarti Liszt Intézet tisztelettel meghívja Önt egy tudománynapi előadásra, amely a külföldön dolgozó tudósok állambiztonsági megfigyelésének lenyűgöző kutatási anyagába enged betekintést.
Tovább

Közös cél a szoros magyar-baden-württembergi kapcsolatok ápolása

Varga Judit igazságügyi miniszter stuttgarti látogatása során október 21-én sikeres megbeszélést folytatott Willi Stächele képviselővel, a tartományi parlament EU- és Nemzetközi Ügyekért felelős Bizottságának elnökével és Manuel Hagellel, a CDU BW tartományi parlamenti frakcióvezetőjével.
Tovább