Hírek

Az RKI legújabb besorolása értelmében Magyarország nem rizikóterület

A fertőzöttségi adatok javulására tekintettel a német közegészségügyi intézet (RKI) 2021. május 30. 00:00 órai hatállyal megszünteti Magyarország teljes területének „rizikóterületi” (Risikogebiet) besorolását.
Tovább

Kihívás sportszerető iskolák számára a Labdarúgó EB nyitónapján

A Labdarúgó Európa-Bajnokság nyitónapján 2021. június 11-én három különböző helyszínről, három különböző időpontban, 12–14 év közötti fiataloknak angol és magyar nyelven közvetített (élőben streamingelt) online testnevelés órához lehet csatlakozni az alábbiak szerint:
Tovább

A közösség megtalálása különösen a diaszpórában élők számára fontos

Állami kitüntetést vett át Magyarország Stuttgarti Főkonzulátusán dr. Tempfli Imre katolikus pap, teológus a magyar diaszpóráért végzett munkája elismeréseként.
Tovább

Magyarországon tartják az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust

2021. szeptember 5. és 12. között kerül sor a katolikus hívők világtalálkozójára, a budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK2020). A Kongresszuson a tervek szerint Ferenc pápa is részt számos más külföldi egyházi vezetővel együtt.
Tovább

Védettségi igazolvány külföldön beoltott magyar állampolgárok számára

Ha egy magyar állampolgár uniós, OECD-országban, NATO-tagországban, Oroszországban vagy Kínában kapott oltást, jogosult lesz a védettségi igazolványra, amelyet a külföldi igazolások bemutatásával a magyarországi kormányhivataloknál kell igényelnie.
Tovább