Hírek

11.16.: Fenntartható értékteremtés a Duna régióban

Párbeszéd és innovatív tudáscsere a fenntarthatóság iránt elkötelezett intézményekkel és vállalatokkal 2021. november 16-án Stuttgartban a Haus der Wirtschaft épületében.
Tovább

Magyarország "magas fertőzöttségű" besorolásba került

2021. november 14. 00:00 órai hatállyal Németország „magas fertőzöttségű” (Hochrisikogebiet) országok csoportjába sorolja Magyarországot, ami a beutazási szabályok szigorítását vonja magával a hazánkból érkezőkre.
Tovább

Nobel-díjas találmány és látványos installációk

Rendkívüli sikerrel zárult a Főkonzulátus és a stuttgarti Liszt Intézet által szervezett Magyar Tudomány Ünnepe rendezvény, amelynek fókuszában Gábor Dénes 50 évvel ezelőtti Nobel-díjas ötlete, a holográfia állt.
Tovább

Tudományünnep: 50 éves a holográfia

Hogyan „varázsolhatunk” otthonunkba koncertélményt a hologramos technológia, egy okostelefon és egy magyar startup által kifejlesztett tenyérben elférő készülék segítségével? November 4-i látványos bemutatónkon választ kap a kérdésre Dombi Péter lézerfizikustól.
Tovább

Pforzheimi tisztelgés 1956 hősei előtt

A Német-Magyar Baráti Társaság Pforzheim-Enzkreis-i Szervezete meghívására közös koszorút helyezett Dr. Izsák András Magyarország stuttgarti főkonzulja el a pforzheim-büchenbronni 56-os magyar emlékműnél.
Tovább