Hírek

1956: Dr. Izsák András főkonzul ünnepi beszéde

Dr. Izsák András stuttgarti magyar főkonzul ünnepi beszédet mondott a Szent Gellért Magyar Katolikus Egyházközség és a Württembergi Magyar Protestáns Gyülekezet közös, 1956-os megemlékezésén.
Tovább

„Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás

2021. szeptember 25-én megnyitja kapuit Budapesten a 2021-es év legnagyobb természeti kiállítása, amely éppúgy foglalkozik a természet védelmével, a vizes élőhelyekkel, a természetmegőrzéssel és annak jövőjével, a biodiverzitással, a fenntartható természethasználattal, mint például a solymászattal, az orvvadászattal, a gasztronómiával és az innovációval.
Tovább

Baden-Württemberg: Szeptember 16-tól új korona-rendelet van érvényben

2021. szeptember 16-tól életbe lépett Baden-Württemberg új korona-rendelete, amelynek célja a tartományi egészségügyi ellátás esetleges túlterhelésének elkerülése. Az új rendelet értelmében a kórházi intenzív ágyak kihasználtsága függvényében egy háromfokozatú rendszer lép érvénybe.
Tovább

Új programokkal várja a Liszt Intézet

Mintegy harminc új programmal várja Önöket 2021 második felében a stuttgarti Magyar Kulturális Intézet, új nevén: Liszt Intézet – Magyar Kulturális Központ Stuttgart. A teljes programot a képre kattintva töltheti le.
Tovább

Augusztus 2.: a roma holokauszt emléknapja

Dr. Izsák András, Magyarország stuttgarti főkonzuljának gondolatai a roma holokauszt emléknapja alkalmából
Tovább