Dokumentumfilm és előadás Halassy Olivérről a stuttgarti Magyar Kulturális Intézetben 2019. november 28-án.

A 2020-as úszó-Európa-bajnokságot Magyarországon, Budapesten fogják tartani. A nagyszabású eseményre hangol már rá a stuttgarti Magyar Kulturális Intézet novemberi programja, amely Halassy Olivérnek, a "Csodafedezetnek" állít emléket.

Halassy 1909 július 31-én született Újpesten. A még gyermek Halassy egy villamosbaleset következtében elvesztette az egyik lábát, ennek ellenére több olimpián is részt vehetett a vízilaba-válogatott tagjaként. A magyar csapat 1928-ban ezüst-, az 1932-es Los Angeles-i és az 1936-os berlini olimpián pedig aranyérmet szerzett. Halassy úszóként 1931-ben 1500 méteren Európa-bajnok lett. 
Csodálatos pályafutásának hamar véget vetett a második világháború. 1946-ban Újpesten szovjet katonák állították meg az őt szállító taxit, és a sofőrrel együtt agyonlőtték. 

A filmet követő beszélgetésen részt vesz: Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, valamint Bokor Balázs, a Magyar Vízilabda-Szövetség nemzetközi igazgatója. 

A rendezvény ingyenes.

Helyszín: Magyar Kulturális Intézet, Stuttgart

Időpont: 2019. november 28. 19:00 óraEgyüttműködő partnerek: Magyar Vízilabda-szövetség, Fogyatékosok Nemzeti Sportszövetsége
Támogatta: Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériuma, Sportdiplomáciai Főosztály