Együtt ünnepeltek és erősítették meg a települési együttműködések mélyítése iránti elkötelezettségüket a Német-Magyar, a Német-Japán és a Német-Francia Társaság képviselői Donaueschingen hagyományos újévi fogadásán.
 
Erik Pauly, Donaueschingen főpolgármestere minden évben fővédnőke a város három testvértelepülését képviselő szervezet által megrendezett újévi fogadásnak. A Duna-forrásról híres több mint 1100 éves baden-württembergi város és Vác 1993-ban rögzítette a testvérvárosi egyezményt. Azóta nemcsak a Duna, hanem számtalan sikeres iskolai együttműködés, közös kulturális fesztivál és jó hangulatú baráti látogatás emléke is összeköti a 22500 lakosú Donaueschingent és a 34000 fős Vácot.
 
Dr. Izsák András Magyarország stuttgarti főkonzulja köszöntőbeszédében a városhoz fűződő több évtizedes személyes emlékei említése mellett kiemelte, hogy amint a Duna összeköti népeinket, úgy a testvérvárosi kapcsolatok is erős, felbecsülhetetlen értékű kötőszövetet alkotnak a tartomány és Magyarország között.
 
A képen: Dr. Izsák András Magyarország stuttgarti főkonzulja, Nadine Fouques-Weiss, a külföldön élő francia állampolgárok baden-württembergi tanácsadója, Nobutaka Maekawa japán főkonzul, valamint Erik Pauly Donaueschingen főpolgármestere