2020-as úszó-Európa-bajnokságot Magyarországon, Budapesten fogják tartani. A nagyszabású eseményre hangolt már rá a stuttgarti Magyar Kulturális Intézet novemberi programja, amelyben Halassy Olivérnek, a kétszeres magyar olimpiai bajnok vízilabdázónak, a magyar parasport egyik legendájának állított emléket. Halassy Olivér nemcsak a vízilabda terén alkotott kiemelkedőt. Mint Bokor Balázstól, a Magyar Vízilabda-Szövetség nemzetközi igazgatója előadásából és a Halassy Olivérről készült filmből megtudhattuk, 1926 és 1938 között 400, 800 és 1500 méteres gyorsúszásban, 4×200 méteres gyorsváltóban is kiváló eredményeket ért el. 1927-ben 5. volt 1500 méter gyorson az Európa-bajnokságon. 1931-ben Párizsban az 1500 méteres gyorsúszás Európa-bajnoka volt. 

Sporteredményei mellett nem feledkezhetünk meg a világháborúban, a német megszállás idején vállalt szerepéről sem. 1944-ben saját háza pincéjében bújtatott számos zsidó származású sportolót és más barátokat.

A filmet követő előadásban Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke a magyar parasport nagyjairól beszélt. Bemutatta Takács Károly, Tauber Zoltán, Szekeres Pál és Vereczkei Zsolt történetét. 

Két évvel ezelőtt, 2017. december 12-i ülésén az Országgyűlés egyhangúlag megszavazta  február 22-ét a Magyar Parasport Napjának. Ezzel hivatalosan is országos napja lett a magyar sportnak, a magyar parasportnak, a magyar diáksportnak, és egy módosító javaslat megszavazása után, a magyar siketsportnak. A február 22-i dátum sem véletlen, hiszen ezen a napon, 1970. február 22-èn alakult meg a mozgásgátoltak Halassy Olivérről elnevezett sport klubja.