2021. december 14-én dr. Izsák András stuttgarti magyar főkonzul bemutatkozó látogatást tett Stuttgart főpolgármesterénél, Frank Noppernél. A bemutatkozó látogatás jó alkalom volt arra, hogy közösen tekintsék át a kétoldalú kapcsolatokat és az együttműködési lehetőségeket, különös tekintettel a sport és a kultúra területére. 

Nopper főpolgármester a stuttgarti főpolgármesteri tisztséget megelőzően 2002-től 2020-ig Backnang város rendkívül népszerű polgármestere volt. A város Bácsalmással fennálló szoros testvérvárosi kapcsolata révén több alkalommal is járt Magyarországon, ennélfogva kiváló ismeretekkel rendelkezik hazánkról és a magyar történelemről. A főpolgármester nagy kedvelője a magyar kultúrának és gasztronómiának.

Backnangi tapasztalatai alapján Nopper főpolgármester egyetértett a főkonzullal abban, hogy a kétoldalú kapcsolatok ápolásában a tartományban kiemelt szerepe van a Magyarország és Baden-Württemberg között fennálló több mint 100 testvérvárosi kapcsolatnak. Ezek gondozása és fejlesztése nemcsak a kétoldalú kapcsolatok fejlesztése miatt fontos, hanem a saját és a másik kultúrájának jobb megértése és hagyományaink megőrzése miatt is.