A lockdown után megújult honlappal és egy friss, izgalmas duókiállítással jelentkezik a stuttgarti Magyar Kulturális Intézet. A lazító intézkedéseknek köszönhetően a Párbeszéd az építészet megtapasztalásáról című kiállítás előzetes bejelentkezés után, személyesen is megtekinthető. 

A hosszú, bezárásra ítélt hónapokban a stuttgarti Magyar Kulturális Intézet több olyan innovációt készített elő, amely erőteljesebb megjelenést biztosít az ismét engedélyezett nyitás után az Intézet és ezáltal a magyar kultúra számára a németországi közönség előtt. Ennek jegyében elkészült az Intézet https://culture.hu/hu/stuttgart néven elérhető új weboldala. 

culture.hu

Az új felület a külföldi magyar kulturális intézetek egységes és megújult arculati megjelenésének része. A Külgazdasági és Külügyminisztérium Kulturális Diplomáciáért Felelős Helyettes Államtitkársága irányításával, sokoldalú fejlesztési folyamat eredményeként született meg a honlap. A magyar tipográfia legszebb hagyományai által ihletett felületen könnyen és áttekinthetően érhetik el az érdeklődők a kulturális eseményeket, és naprakészen tájékozódhatnak az Intézet programjairól. A honlap UKI+ nevű menüpontján heti rendszerességgel oszt meg közvetlenül is "fogyasztható" kulturális élményeket, tartalmakat, érdekességeket, irodalmi alkotásokat, műelemzéseket és gyerekeknek szóló anyagokat. Kérjük kövessék figyelemmel az új honlapot!

Művésztalálkozások

A stuttgarti Magyar Kulturális Intézet hagyományos rendezvénytípusa a Művésztalálkozások című kiállítássorozatát. A napokban nyílt meg az Intézetben a Párbeszéd az építészet megtapasztalásáról című kiállítás, amelyen Tombor Zoltán divatfotósnak az épített környezetre reflektáló képei, valamint a Stuttgartban élő Dr. Ralph Fischer fotóművész modernista architektúraikonokról készült fényképei találtak egymásra. De nemcsak a párokban és csoportokban elhelyezett, „párbeszédbe komponált” képek lépnek egymással dialógusba: a fotók mellett elhelyezett QR-kódok révén az alkotók minden kiállított fotójáról hallhatnak a látogatók egy-egy gondolatot. 

Bővebb információk a kiállításról:

Párbeszéd az építészet megtapasztalásáról

Punkt.hu 

Roadster.hu 

Regisztráljon, és találkozzunk!

2021. március 8-tól a Baden-Württembergben elrendelt lazító intézkedések értelmében lehetőség van a múzeumok és galériák látogatására, így a stuttgarti Magyar Kulturális Intézet ismét szélesre tárja ajtajait a látogatók előtt. Az Intézet szeretettel vár minden érdeklődőt – előzetes bejelentkezés után – az Intézet nyitvatartási idejében.

A regisztrácókat az alábbi címeken fogadják az Intézet munkatársai:

m.brune[at]uki-s.de 

Tel.: +49 (0) 711 7269630 / 227-es mellék

Kiállítás esetében személyes jelentkezés a kurátoroknál: Dán Bernadette , Barki Márton

Tel.: +49 (0) 711 7269630 / 227-es és 228-as mellék

A tartományi előírásokkal összhangban az Intézet kéri a látogatókat, hogy orvosi vagy FFP2 védőmaszkban érkezzenek.