A farsangi időszak közepén, 2024. január 27-én tartotta a nyugat-európai magyar diaszpóra a legnagyobb és az egyik legrégebbi hagyományokra visszatekintő eseményét, a Stuttgarti Magyar Katolikus Jótékonysági Bált.

A farsangi időszak közepén, 2024. január 27-én tartotta a nyugat-európai magyar diaszpóra a legnagyobb és az egyik legrégebbi hagyományokra visszatekintő eseményét, a Stuttgarti Magyar Katolikus Jótékonysági Bált. A fellbachi Schwabenlandhalle-ban tartott nagyszabású rendezvény egyben a jövő évi, 50. jubileumi magyar bál főpróbájának is tekinthető.

A szervezők a karitatív célú bál bevételének egy részével hagyományosan a hátrányos helyzetű magyarokat támogatják. Az idei rendezvényen ezen kívül egy újabb adományt adott át a bál házigazdája, a stuttgarti magyar katolikus egyházközség vezetője, valamint a rendezőbizottság képviselője a Semmelweis Egyetem Alapítványa számára.

A jó hangulatú, hajnalig tartó eseményen mintegy 1300 Baden-Württembergben és a környékén élő magyar vendég részt, és képviseltette magát a legtöbb helyi magyar szervezet. A Stuttgarti Magyar Főkonzulátus képviseletében Dr. Izsák András főkonzul beszédében az összetartozás fontosságát hangsúlyozta a diaszpórában.

Bővebben:

https://www.magyarkurir.hu/hirek/a-stuttgarti-magyar-katolikus-kozosseg-iden-is-megtartotta-jotekonysagi-baljat

https://www.youtube.com/watch?v=lbw6bi3XTVk

https://www.facebook.com/stuttgarti.katolikusok/?locale=hu_HU

https://www.facebook.com/HunConsulate.Stuttgart/