Szakavatott fintech-szakértők találkoztak a szeptember 30-i Start-up BW Summiton. A magyar főkonzulátus által kezdeményezett üzleti rendezvény a Baden-Württembergi Gazdasági, Munkaügyi és Idegenforgalmi Minisztériummal és a JMarek-Consult tanácsadó céggel együttműködésben jött létre. Az esemény a fintech vállalatok közötti szakmai eszmecserét szolgálta, és új utakat nyitott a résztvevők számára a lehetséges szinergiák felé, ezzel is elősegítve a két ország közötti párbeszédet.

A konferenciát Jürgen Marek, JMarek-Consult nyitotta meg. Dr. Izsák András stuttgarti magyar főkonzul hivatalos köszöntője után Gisa Siegmund asszony a BW-International részéről és Faykiss Péter, a Magyar Nemzeti Bank Fintech és Digitalizáció igazgatója adott első betekintést és áttekintést a BW tartományban és Magyarországon folyó tevékenységekről. Dominik Schütz, mint a Stuttgart Financial és Fintogether vezetője, ismertette a stuttgarti pénzügyi központ fintechek számára létrehozott akcelerátor programjának tevékenységeit és intézkedéseit.

A panelbeszélgetések (biztosítás, befektetés és blokklánc) a fintech-ek nemzetközi növekedési esélyeire és lehetőségeire összpontosítottak, mind nemzeti, mind nemzetközi szinten. Dr. Laura Stiller, az IBM munkatársa az olyan platformok által kínált nemzetközi együttműködés hatásairól és lehetőségeiről beszélt, amit az IBM is megalkotott.

Bízunk benne, hogy a jövőben folytatódik ez az érdekes, a német és magyar fintech cégek közötti intenzív nemzetközi eszmecserét magában foglaló kezdeményezés.