2021. szeptember 5. és 12. között kerül sor a katolikus hívők világtalálkozójára, a budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK2020). A Kongresszuson a tervek szerint Ferenc pápa is részt számos más külföldi egyházi vezetővel együtt. 

Magyarország Kormánya – egyéb rangos nemzetközi szakrendezvényekhez hasonlóan – támogatja a NEK2020 megrendezését. A Kongresszus Társadalmi Bizottságát Áder János köztársasági elnök úr vezeti, annak soraiban a magyar társadalmi és közélet számos világi személyisége is helyet foglal.

A járványhelyzet alakulása kihatással lehet a NEK2020 megtartásának módjára, de a szervezők alapvetően jelenléti formában zajló rendezvényekkel számolnak, az internetes közvetítések szélesebb körű alkalmazásával párhuzamosan.

A részvétel egyik feltétele az előzetes regisztráció, amit a honlapon lehet elvégezni. A NEK2020 honlapja a magyar mellett angolul, németül, franciául, olaszul és spanyolul is elérhető. A honlapon olvasható a NEK2020 programja, visszaigazolt előadói, a rendezvénnyel kapcsolatos hírek.

Angol nyelven elérhető továbbá a Facebook és a Twitter közösségimédia-felületeken:

https://www.facebook.com/iec2020budapest/

https://twitter.com/iec2021Budapest