A szó szoros értelmében élvezetes beszélgetés a legismertebb német moderátorral a különbségekről és a hasonlóságokról, a tehetségről és természetesen a klasszikus zenéről – mondta Dr. Izsák András Magyarország stuttgarti főkonzulja, aki a budapesti forgatást követően tett látogatást Thomas Gottschalknál Baden-Badenben.

 

Dr. Izsák András Magyarország stuttgarti főkonzulja és Thomas Gottschalk

November 27-én indul a Virtuózok idei, immár hatodik évada. A kedvelt magyar tehetségkutató-műsor legfeljebb 20 éves korú fiatal zenészek számára biztosít lehetőséget, hogy a nyilvánossággal is megoszthassák klasszikus zenei tudásukat, és más tehetséges ifjú zenészekkel is megmérkőzhessenek. 

November vége egyúttal vizválasztó is a vetélkedő ötéves történetében, mert mostantól nemzetközi projektként Virtuózok V4+ címmel nemcsak Magyarországon, hanem a többi Visegrád-tagországban (Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában) és Szerbiában is figyelemmel lehet majd követni a műsort. Így több mint 70 millió néző szurkolhat az öt országból fellépő fiatal tehetségeknek. A magyar kormány és az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával megvalósuló produkció célja a közös közép-európai kultúra hangsúlyozása. 

A nemzetközivé váló műsor zsűrijébe világszerte ismert művészeket, szakembereket és moderátorokat kértek fel a szervezők. A zsűri tagjai között így minden adásban más világsztár tűnik fel az állandó tagok mellett, mint például Placido Domingo spanyol operaénekes, Thomas Gottschalk, a németek egyik legismertebb műsorvezetője, a brit-orosz származású zeneszerző, Gabriel Prokofiev, Maxim Vengerov orosz-izraeli származású hegedűművész vagy a fiatal, félig magyar származású osztrák színésznő, Coco Koenig. Az öt ország koprodukciójában megvalósuló projekt moderátori szerepét Ida Nowakowska lengyel színésznő és Thomas Gottschalk vállalta el.

A zene összeköt: "Egy Mozart-ária ugyanúgy hangzik Magyarországon, mint Németországban"

A forgatásokat követően, október 21-én Dr. Izsák András Magyarország stuttgarti főkonzulja látogatást tett Thomas Gottschalknál Baden-Badenben. A beszélgetés során a népszerű műsorvezető elmondta, korábban még sosem dolgozott Kelet-Európában. Ahogy egy korábbi interjújában is megjegyezte, a műsorba szóló meghívás ennélfogva egyfajta késői dicsőség is a számára. A nyelvi nehézségeket is hamar feledtette, hogy "egy Mozart-ária ugyanúgy hangzik Magyarországon, mint Németországban.

Bővebb információk a nemzetközi klasszikus zenei vetélkedőhoz: https://virtuozok.hu/v4/

A műsor védnöke Áder János Magyarország köztársasági elnöke és felesége, Herczegh Anita, Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök, valamint  Piotr Glinski lengyel miniszterelnök-helyettes.