Hogyan „varázsolhatunk” otthonunkba koncertélményt a hologramos technológia, egy okostelefon és egy magyar startup által kifejlesztett tenyérben elférő készülék segítségével?   

A Stuttgarti Magyar Főkonzulátus és a Liszt Kulturális Intézet szervezésében a magyar tudomány napja alkalmából a Kolibri Visual különleges lézer-showval mutatja be a hologramos audiovizuális technológia változatos felhasználási területeit.

A világjárvány miatti korlátozások új kihívásokkal szembesítették a rendezvény- és zenei piacot. Erre a kihívásra válaszolt a Holibri startup projekt az audiovizuális tartalmak új csatornákon való eljuttatásának lehetőségével. A látványos bemutatót Dombi Péter lézerfizikus rövid ismeretterjesztő előadása vezeti be a holográfia világhódító útjáról és széleskörű alkalmazási lehetőségeiről napjainkban. A holográfia ötletéért 50 éve Nobel-díjat kapó Gábor Dénes a képek rögzítésének egy olyan módját fedezte fel, ami több információ visszaadását tette lehetővé, mint bármelyik addig ismert eljárás.

Dátum: 2021. november 4. 

Helyszín: Liszt Intézet  – Magyar Kulturális Központ Stuttgart, 70178 Stuttgart, Christophstrasse 7

Bővebb információk és regisztráció:

A rendezvény ingyenes. Részvételi szándékát erre a linkre kattintva, vagy a 0711/ 7269630 227-es telefonszámon jelezheti. A rendezvényen kérjük az aktuális koronavírus-rendelkezések betartását.