1990-es csatlakozása óta másodszor, 2021. május 21. és november között Magyarország fogja betölteni a strasbourgi Európa Tanács Miniszteri Bizottságának elnöki szerepét. Ebből az alkalomból szeretnénk egy pillantást vetni Magyarország szerepére Európában.

Milyen prioritásokat határoz meg Magyarország mint az Európa Tanács soros elnöki országa, és milyen szerepet játszik ma Magyarország ebben az egyedülálló páneurópai szervezetben?

Ezekről és hasonló kérdésekről fog beszélgetni Alex Harry Rusz rendkívüli és meghatalmazott nagykövet, Magyarország Európa Tanács melletti állandó képviselője és Dr. Kai Olaf Lang, a berlini Tudomány és Politika Alapítvány publicistája, az EU / Európa, Kelet-Európa kutatócsoport munkatársa.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni az alábbi címeken lehet: uki-s@uki-s.de és assistenz@europa-zentrum.de

Együttműködve az Europa Zentrum BW-vel, a Tudományos és Politikai Alapítvánnyal (SWP), valamint Magyarország Európa Tanács Melletti Állandó Képviseletével.