Hírek

Enyhülnek a Magyarországról Németországba történő beutazás feltételei

A fertőzöttségi adatok javulására tekintettel a RKI 2021. május 07-én Magyarország teljes területét magas fertőzöttségű területről ismét „rizikóterületté” (Risikogebiet) minősítette. A döntés a beutazási szabályok enyhítését jelenti.
Tovább

Interjú Dr. Izsák András főkonzullal és Komma Krisztián külgazdasági attaséval

Az IHK Region Stuttgart, kereskedelmi- és iparkamara interjút készített Dr. Izsák András, főkonzullal és Komma Krisztián, külgazdasági attaséval a kamara kéthavonta megjelenő magazinjának május-júniusi számához.
Tovább

Védettségi igazolvány és utazási szabályok

A 203/2021. (IV. 29.) kormányrendelet értelmében a Magyarországon kiállított védettségi igazolvánnyal rendelkező személyekre nem vonatkozik a karanténkötelezettség a Magyarországra történő belépéskor.
Tovább

Egyeztetés a mobilitás jövőjéről Tübingenben

Dr. Izsák András, Magyarország stuttgarti főkonzulja jó hangulatú és inspiráló megbeszélést folytatott a mobilitás jövőjéről Klaus Tappeserrel, a járási hivatal elnökével és Marcel Zembrottal a Baden-Württembergi Mobilitási Központ vezetőjével.
Tovább

Egyeztetés Prof. Achim Wambachhal, a ZEW-elnökével

2021. április 16-án online megbeszélésre került sor Prof. Achim Wambach, ZEW – Leibniz Központ – Európai Gazdaságkutató Intézet elnöke és Izsák András főkonzul között.
Tovább